Awak kapal: saha saha sareng padamelan naon

Naha anjeun badé damel dina kapal pesiar tapi anjeun henteu terang naon, atanapi saha anu naék atanapi naon tugasna? Kami masihan anjeun sadayana petunjuk ngeunaan kru. Perhatoskeun yén seueur sareng seueur anu damel dina kapal pesiar langkung ti ngan ukur padamelan, éta langkung seueur ngeunaan cara hirup dimana anjeun terang kabangsaan, agama, gaya hirup, pangalaman, tempat ... henteu sadayana pikaresepeun, éta lingkungan disiplin anu keras.

Kami ogé hoyong sareng tulisan ieu pikeun ngabantosan anjeun terang bagan organisasi kumaha jalanna pelayaran, sareng terang saha anu kedah di pelayaran, supados patarosan anjeun tiasa langsung dibales.

Gajih padamel

duit nu dipake di sahiji nagara

Salah sahiji timbangan anu paling diperhatoskeun nalika janten bagian tina awak awak nyaéta gaji, sareng éta sanés masalah minor. Gajihna saé, Utamana ngamangpaatkeun yén anjeun moal nyéépkeun akomodasi atanapi tuangeun, kalebet baju seragam anu anjeun tangtoskeun dina kapal. Pikeun kru aya jasa sareng daérah umum anu kalebet: bar, Internét, binatu, gim, solarium sareng kolam renang (ngan ukur dina sababaraha kapal).

Pamayaran dilakukeun dina euro atanapi dolar, Numutkeun ka perusahaan pangiriman sareng dilakukeun dina kapal nyalira. Sacara umum Anjeun nampi gaji tetep, komisi penjualan sareng bagian tina tips na. Tip anu dipasihkeun ku sémah masing-masing, ieu henteu kaétang. Kanggo terang langkung seueur perkawis tip anu anjeun tiasa baca Artikel ieu.

Sadaya perusahaan pelayaran, aranjeunna balayar handapeun bendera anu aranjeunna balayar diatur ku MLC 2006 (Konvensi Buruh Maritim 2006) anu dina gilirannana diatur ku UNWTO (Organisasi Buruh Dunya) sareng IMO (Organisasi Maritim Internasional).

Kami lulus gaji rata-rata bulanan anjeun dina 2017, tapi masing-masing perusahaan pangiriman gaduh kabijakan gajih na. Éta ngan ukur pikeun masihan anjeun ideu:

  • Pelayan réstoran 1.500 euro + tip sareng komisi.
  • Palayan, mesin cuci kaca, méja prasmanan bersih 800 euro
  • Masak (aya 3 hirarki) kisaran 900 dugi ka 1.600 euro. Sareng dina kategori ieu ulah lebet maitres, atanapi koki réstoran.
  • Cleaners 1.100 euro.
  • Animasi pikeun barudak boh déwasa 1.300 euro.
  • Hiburan, seniman sareng stagehands ogé kalebet di dieu. Aranjeunna ngecas sakumaha anggaran. Kadang-kadang aranjeunna gumantung kana perusahaan produksi acara éta nyalira sareng anu sanés dina perusahaan pangiriman.
  • Kaamanan 2.000 euro.
  • Dokter 3.500 euro sareng perawat 1.500 euro
  • Insinyur Kadua 7.500 euro
  • Kaptén 20.000 euro

Sakumaha urang parantos nyarios sateuacan, nilai-nilai ieu nunjukkeun sareng masing-masing perusahaan ngagaduhan kawijakan nyalira ngeunaan imbuhan. Kadang-kadang padamel toko-toko kapal, kasino sareng spa disewa langsung ku mérek komérsial anu nawiskeun jasa ieu, sanés ku perusahaan pelayaran.

Tulisan anu aya hubunganana:
Sarat pikeun damel dina kapal pesiar

Fungsi kru

Supados anjeun henteu kalibet teuing sareng daptar anu langkung lega, kami bakal ngabagi padamelan dina kapal kana opat daérah dasar:

  • La panutup. Éta sadayana perwira anu aranjeunna ngajalankeun kapal, aranjeunna dina sasak. Di ujung piramida aya kaptén sareng sadaya perwira kedah disahkeun ku Sakola Resmi Nautika sareng Merchant Marinir.
  • nu mesin: Éta nyaéta teknisi sareng insinyur jawab operasi éta mékanis sareng listrik tina kapal sadayana. Entong ukur mikirkeun mesin kapalna, saha waé personalia anu jaga pangropéa kapal anu leres lebet ka daérah ieu. Posisi maksimum nyaéta kepala rohangan mesin.
  • La kamewahan: Dupi anjeunna seueur awak kapal pesiar sareng nyusun bagian tina Resort di dewan. Dina gilirannana, aranjeunna dibagi kana departemén sapertos hiburan, akomodasi, administrasi, tuangeun sareng inuman ... éta diayakeun sareng diarahkeun ku Diréktur Pelayaran.
  • rumah sakit: Éta perawat sareng dokter anu ngurus rumah sakit dina kapal. Biasana henteu aya pediatrik.

Kami arepkeun yén ku klasifikasi ieu kami parantos ngabantosan anjeun nalika ngaluncatan pelayaran sareng alamat ka unggal ahli dina waktos anu pas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*