Naon Norovirus sareng kumaha cara dicegah dina kapal pesiar?

kasehatan

Sering pisan urang maca dina berita yén kapal pesiar atanapi ieu kedah balik deui ka palabuan kusabab norovirus, mangaruhan ratusan panumpang. Upami anjeun hoyong terang naon gejala virus ieu, anu disebut ogé flu burih, sareng éta nyababkeun gastroenteritis dina lambung sareng peujit, urang jéntrékeun aranjeunna dihandap.

Norovirus mangrupikeun virus anu nyababkeun panyawat panyakit anu paling seueur katuangan di dunya, sareng aya hubunganana sareng kapal pesiar sabab wabah ieu dideteksi sareng dilaporkeun langkung gancang tibatan anu kajadian di daratan, sabab jauh langkung terpusat sareng dilokalisasi, tapi éta kajadian di sadaya tempat. Aya dina rohangan anu katutup, sapertos parahu, ningkatkeun hubungan antara hiji jalma sareng anu sanés, sareng nyababkeun panyebaran pangageungna.

Naon ari norovirus?

Kami henteu hoyong teuing téknis, éta sanés fungsi kami, tapi kami bakal masihan koméntar kana sababaraha ciri sareng panasaran norovirus. Janten ngeunaan a jenis agén tepa Norwalk-type (atanapi "Norwalk-like" virus) aranjeunna sanés baktéri.

putera virus leutik ukuran 27 dugi 32 nanométer, kalayan RNA terstruktur, diklasifikasikeun salaku calicivirus. Diluhur anjeun tiasa ningali poto "éndah" virus ieu. Sareng ayeuna urang ngajelaskeun naon gejala na.

Panasaran, barudak condong utah langkung seueur tibatan déwasa sareng panas resep panyebaran tina virus anu ningkatkeun résiko katular. Panasaran anu sanés, ampir 90% penduduk Spanyol gaduh antibodi ngalawan norovirus, anu tiasa masihan anjeun ideu kumaha sering kakeunaan patogén ieu.

Kapal pesiar anu paling kapangaruhan ku virus ieu nyaéta kapal-kapal anu nyéép di Karibia, sareng naha urang henteu katépaan gumantung kana sababaraha antigén anu nangtukeun kelompok getih, janten henteu sadaya jalma gaduh karentanan anu sami kana inféksi.

kasehatan
Tulisan anu aya hubunganana:
Kaséhatan dina pelayaran internasional

Gejala Norovirus

Gejala anu paling umum pikeun jalma anu katépaan ku virus ieu nyaéta utah, diaré cai, seueul, muriang, nyeri otot, sareng keram atanapi nyeri beuteung parna. Gejala na panungtungan 1 ka 3 dinten, sareng aranjeunna mimiti muncul saatos 12 atanapi 48 jam saatos kakeunaan agén anu terkontaminasi.

Biasana henteu meryogikeun perawatan farmakologis, cekap ku diét sareng hidrasi, tapi éta tiasa ngarusak pakansi saha waé. Salaku tambahan, upami panularan kajantenan dina kapal pesiar, saeutik pisan jalma anu henteu kapangaruhan, sareng siklus inféksi ngulang nyalira, maka kaseueuran perusahaan nyandak kaputusan pikeun balik ka palabuhan upami aranjeunna mendakan wabah anu kuat.

Orok sareng lansia kedah merhatoskeun langkung ageung ti mimiti gejala.

Kumaha carana ngahasilkeun panularan?

Naon anu dicarioskeun ku dokter ka urang yén norovirus dileupaskeun dina najis sato anu kaserang sareng manusa, janten anu janten panyababna nyaéta meakeun tuangeun atanapi nginum cai anu tercemar, atanapi kontak caket sareng jalma anu katépaan.

Nyentuh sungut, irung, atanapi panon anjeun nganggo panangan anjeun saatos kontak sareng objék atanapi permukaan anu terkontaminasi ku virus mangrupikeun salah sahiji cara pikeun katépaan. Janten ulah aya sasalaman jalma upami anjeun katépaan atanapi upami aya wabah dina parahu.

Tina gejala anu munggaran, béjaan ka dokter, Anjeunna bakal ngagaduhan sadayana inpormasi, anjeunna bakal ngayakinkeun anjeun sareng anjeunna mangrupikeun jalma anu pangsaéna pikeun motong rumor anu kadang nyebar ngalangkungan parahu.

pacegahan

Sareng ayeuna anu paling penting, kumaha nyegah inféksi norovirus. Penting pisan asak kadaharan ti laut ogé, sering ngumbah leungeun sareng teras saatos nganggo kamar mandi atanapi ngarobih popok sareng sateuacan tuang atanapi nyiapkeun tuangeun. Tangtosna ngumbah sayuran atanapi buah sahingga aranjeunna henteu terkontaminasi, utamina upami dikonsumsi atah.

Salaku ukuran tambahan, nganggo disinféktan dumasar klorin, henteu seueur teuing alkohol, sabab partikel virusna teu gaduh amplop lipid, anu ngajantenkeun aranjeunna kirang rentan ka alkohol sareng detérjen.

Anjeun gaduh inpormasi lengkep ngeunaan norivirus di Artikel ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*