Tip, umum sareng pengecualian anu anjeun kedah terang

tagihan

Masalah tip mangrupikeun hal anu upami anjeun henteu kantos ngalakukeun pelayaran bakal kaget anjeun, khususna budaya Spanyol, dimana éta sacara sukarela. Aya pilihan anu béda pikeun masihan tip ka padamel kapal, sacara umum, kuring bakal nyaritakeun yén nalika anjeun naek ka kartu expense anjeun, sadaya tip perjalanan bakal dilebetkeun, sareng di akhir na anjeun bakal ditagihkeun. Ieu, hayu urang nyarios anu paling biasa, tapi unggal perusahaan mungkin gaduh sababaraha pengecualian.

Teras Kuring bakal nyaritakeun naon sababaraha pengecualian ieu, sareng upami anjeun hoyong gaduh inpormasi langkung lengkep ihwal tips anjeun tiasa maca Artikel ieu.

Éta saé anjeun terang éta Dina sadaya kapal, panumpang naon waé tiasa nyungkeun pitunjuk sareng manual naséhat anu aya inpormasi sareng kode rekomendasi kanggo kiat. Entong isin pikeun nyungkeun éta, éta mangrupikeun hal anu biasa.

Salaku conto, dina Royal Karibia sacara otomatis nambihan tip $ 13,50 sapoé, sareng upami anjeun aya dina suite bakal dugi ka $ 16,50. Tip ieu disebarkeun sami-sami diantara staf jasa tuang, pangiring kamar, sareng sérver kamar. Ayeuna, dina cetakan kontrak anjeun nyarios yén Upami anjeun henteu nampi jasa anu nyugemakeun, anjeun tiasa nyungkeun modifikasi muatan sadidinten anu dilakukeun pikeun kartu anjeun, maka, éta anu milih, sateuacan angkat ti pelayaran, kumaha nyebarkeun tip ieu.

Ieu anu dilakukeun Royal Caribbean, sareng hal anu sami kajadian sareng Karnaval, Costa, Holland America, MSC, Princess and Cunard, sanaos tip tipna béda-béda. Upami anjeun henteu sugema anjeun henteu kedah mayar aranjeunna.

Norwwin Cruise Line, NCL, henteu nyungkeun atanapi nyarankeun kana kapal na. Nanging, padamel tiasa nampi tip dina artos. Hal anu sami pikeun Bupati Tujuh Laut, Seabourn, Silversea, sareng Windstar. Kusabab perusahaan-perusahaan ieu méwah, dipikaharti yén pagawéna nampi gajih anu luhur sahingga tiasa nawiskeun jasa anu ekslusif sareng dipersonalisasi pisan.

Detil anu penting nyaéta mata uang dimana anjeun badé mayar tips na. Salaku conto, upami éta masalah pelayaran di Karibia, éta dina dolar, di Mediterania sareng Éropa nyaéta euro, sareng dina perjalanan transatlantik, numutkeun mata uang palabuhan angkat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*