Naon kajadian upami aya anu murag ka laut nalika pelayaran? Protokol sareng cara akting

Tanggal 21 Januari, awéwé anu ngumbara dina kapal pesiar anu badé angkat ka Bahama murag tina balkon kabinna sababaraha dek di handap. Tim médis henteu tiasa nanaon sareng anjeunna pupus. Kacilakaan ieu parantos ngajantenkeun kuring mikir yén kuring henteu kantos ngawartosan anjeun naon kajadian nalika batur ragrag kana laut tina parahu.

Hal kahiji anu kuring kedah carioskeun sareng anu paling penting nyaéta odds anu langsing, nyatana dianggap yén jalma henteu "murag kana laut" tapi didorong, éta gagabah atanapi bahkan sukarela.

Numutkeun statistik tina halaman wéb CruiseJunkie.com, di 2015 aya 27 kasus di dunya, 16 di 2016, sareng 13 taun kamari. Tempo yén aya langkung ti 20 juta jalma anu ngumbara ku pelayaran di 2017, ampir teu aya, sacara statistik.

Tapi hei, hayu urang bayangkeun éta kajadian. Sakali batur ragrag ka laut, laporan dilakukeun sareng protokol darurat anu didirikeun diaktipkeun. Protokol ieu bakal gumantung kana ragragna atanapi henteu disaksian.

Upami éta parantos ditingali nalika jalma murag kana cai, parahu dipasang deui sareng uih deui kana kajadian anu kajantenan. Sakoci diluncurkeun sareng bantuan milarian sareng nyalametkeun diluar tiasa disebat, plus Guard Coast atanapi otoritas sanésna tiasa ngirim pesawat atanapi helikopter pikeun ngabantosan cai.

Upami ragrag henteu acan katingali, anu biasana henteu sigana anu paling umum, gambar tina kaméra kedah ditinjau sirkuit parahu.

Teu aya wates waktos salami milarian, maksim dijaga yén aya harepan, milarian teraskeun. Bisi wae, salaku naséhat netepkeun yén upami aya ragrag, langkung saé tetep tenang sareng ngahémat sadaya kakuatan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*