Naha norovirus dikaitkeun sareng kapal pesiar?

kasehatan

Teu aya usum liburan anu henteu janten berita utama dina pers ngeunaan panularan ratusan panumpang anu kaserang norovirus, anu bahkan aya anu nyebut bug kapal pesiar. Norovirus mangrupikeun virus anu biasana mangaruhan lambung sareng peujit, nyababkeun gastroenteritis. Gejala na nyaéta diare sareng utah, ogé ngarareunah yén dina sababaraha kasus tiasa nyababkeun muriang. Anu paling umum nyaéta dina 1 atanapi 2 dinten anjeun séhat. Tapi naha norovirus aya hubunganana sareng kapal pesiar?

Muhun, Mimiti, sabab dilaporkeun, nyaéta wajib pikeun pajabat kaséhatan pikeun ngawaskeun panyakit anu kajantenan dina kapal pesiar, ngarah kana sagala wabah anu kajadian dilaporkeun langkung gancang tibatan anu lumangsung di darat. Pikeun ieu kedah ditambihkeun, sareng teu tiasa ditolak yén cicing di rohangan anu tertutup ningkatkeun hubungan antara hiji jalma sareng anu sanés.

Kuring henteu hartosna janten alarmis, tapi aya sababaraha hal anu saé kanggo terang ngeunaan norovirus. Virus ieu henteu ditelasan ku cairan beberesih rumah tangga, gél panangan, atanapi disinféktan konvensional. sanaos jelas sadayana ieu ngabantuan gaduh kabersihan anu cekap sareng nyegah penampilan na. Killing norovirus meryogikeun bahan kimia anu kuat saatos parantos dicekel.

Virus ieu salamet 12 jam dina permukaan anu atos, sareng ampir dua minggu dina permukaan kaén anu lemes., upami éta dina cai anu stagnan, éta tiasa salamet sababaraha bulan.

Sedengkeun pikeun tingkat panularanana, sakumaha ceuk kuring sateuacan éta seueur, Dina blog pangobatan kuring kantos maca yén setitik utah ti jalma anu gering tiasa nginféksi langkung ti 100 jalma, sigana kaleuleuwihi, sareng alarmis, tapi éta ngan ukur opini.

Anu paling umum nyaéta lamun wabah norovirus lumangsung dina kapal, éta sanés asalna tina awak atanapi kapal éta nyalira, tapi éta panumpang anu ngenalkeunana, kumargi umumna ukuran kabersihan tina pawang tuangeun anu saé pisan.

Najan kitu, perusahaan pelayaran ageung nalika jenis wabah ieu lumangsung, anu mangaruhan sajumlah panumpang sareng awak awak anu penting ((anu ogé maksa aranjeunna balik ka palabuhan) biasana nawiskeun santunan atanapi diskon pikeun pelayaran kahareup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*