Kumaha cek-in pikeun pelayaran di palabuhan

Naha éta pertama kalina anjeun ngalalana sareng anjeun henteu terang kumaha kosanana? Upami mamang nyerang anjeun, tong hariwang. Kami ngawartosan anjeun naon léngkah pikeun ngalakukeunana online sareng ogé di palabuhan, Janten anjeun tiasa milih cara anu paling cocog.

Urang mimitian ku check-in di palabuan, anu mungkin rada bénten-bénten gumantung kana ukuran palabuan nyalira atanapi perusahaan pangiriman, tapi kirang langkung sadayana nuturkeun prosedur anu sami.

Pariksa-di palabuhan

Di palabuhan, staf darat ti perusahaan pengirim bakal ngahadiran anjeun, ieu ngandung harti yén engké anjeun moal mendakan aranjeunna dina kapal. Aranjeunna tanggel waler sareng naek kapal. Hal kahiji anu bakal aranjeunna laksanakeun nyaéta nyokot koper anjeun sareng labél éta kalayan nomer kabin anjeun, sareng masihan anjeun kuesioner kaséhatan anu anjeun kedah kirimkeun di loket.

Parantos tanpa koper, ngan ukur ku bawa-bawa, anjeun kedah angkat ka terminal, dimana a Kontrol kaamanan sareng kiriman nyalira. Aya gerbang asrama jelas pikeun jalma anu gaduh kabin tangtu atanapi ngagaduhan kartu kaanggotaan, contona.

Nalika anjeun sumping di konter anjeun kedah nyerahkeun dokuméntasi Ti perjalanan:

  • Tikét pesiar
  • Paspor masing-masing sareng / atanapi buku kulawarga, upami anjeun ngumbara sareng budak leutik.
  • Angket kaséhatan
  • Nomer kartu kiridit sareng otorisasina kanggo ngeusi biaya pengeluaran anjeun. Aya perusahaan pangiriman anu ogé nampi setoran kontan sakitar 200 euro per panumpang, tapi anu paling umum nyaéta aranjeunna ngan ukur naroskeun ka anjeun kartu kiridit sareng anjeun anu aktip naroskeun ngeunaan setoran kas.

Ampir sok, dina waktos ayeuna aranjeunna nyandak gambar anjeun, anu dicitak dina kartu kaamanan anjeun. Anu ngabantosan anjeun pikeun diidéntifikasi sepanjang waktos, aksés kana kabin anjeun sareng daérah sanés numutkeun jinis kabin anu parantos anjeun pilih sareng mayar biaya, anjeun henteu kedah nyandak kartu kiridit anjeun. Éta aya dina kartu ieu dimana tips ogé bakal ditagihkeun upami éta henteu dibayar di muka. Kanggo gaduh inpormasi langkung lengkep ihwal topik ieu ngeunaan tips, kuring nyarankeun anjeun maca Artikel ieu.

Sakali anjeun ngagaduhan kartu anjeun, anjeun tiasa ngakses parahu. Sakumaha saderhana éta.

Pariksa-online

Sadaya perusahaan kiriman ngamungkinkeun anjeun nga-online, tanpa prasangka yén anjeun badé ngalaksanakeun sagala léngkah di palabuhan. Naon anu dihontal ku nyandak labél cetak anjeun nyalira, nyaéta a agility gedé dina antrian, tapi anjeun leres-leres kedah ngarepkeun aranjeunna kirang langkung sami.

Naon Upami éta robih gumantung kana perusahaan pangiriman, éta mangrupikeun waktos sateuacanna anu tiasa diparios ngaliwatan wéb, sareng dugi ka sabaraha lami sateuacan kapal angkat. Salaku conto, MSC Cruises nutup check-in éléktronik 48 jam sateuacan angkat kapal pesiar, Holland America Line ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeunana dugi ka 90 menit sateuacan angkat, Pullmantur naros anjeun ngalengkepan pamariksaan 7 dinten sateuacan angkat, sareng Costa Cruises masihan anjeun tanggal maksimum dugi ka 24 jam sateuacan angkat angkat pikeun ngalakukeunana. Pariksa ogé sabaraha lami perusahaan kiriman anjeun angkat.

Prosés online saderhana, sareng di jerona anjeun ngan ukur kedah ngeusian data pribadi masing-masing panumpang, sareng anu anjeun parantos atos ditangtoskeun.

Kaamanan palabuhan

Sakumaha anu parantos kami carioskeun ka anjeun di terminal palabuan, anjeun ogé bakal ngalirkeun cek kaamanan. Baca ogé petunjuk anu dikirim ku perusahaan pelayaran ngeunaan barang-barang anu dilarang atanapi anu anjeun teu tiasa nyandak kana kapal, sapertos upami anjeun tiasa unggah bungkus cai, minuman ringan atanapi botol anggur sareng cava. Ieu diatur ku masing-masing perusahaan pangiriman.

Tapi sacara global aya sajumlah objék anu dianggap bahaya sareng yén éta moal tiasa dibabawa dina koper tangan atanapi dina koper anu dipariksa. Salaku conto: bahan peledak, amunisi, kembang api atanapi suar; gas kaduruk, cair atanapi padet; racun; zat durukan spontan; zat pangoksidasi; bahan radioaktif.

inuman
Tulisan anu aya hubunganana:
Barang terlarang, anu teu tiasa dimuat, dina pelayaran

Éta ogé lumaku watesan tangtu pikeun ubar, perlengkapan mandi, és garing, oksigén atanapi botol karbon dioksida kanggo panggunaan médis, atanapi amunisi pikeun moro senjata.

Sareng, ayeuna anjeun ngan ukur kedah naek kapal sareng nikmati perjalanan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*